Herfst!

 

 

Een kleurrijk jaargetijde. De kleur van de bladeren aan de bomen veranderen langzaam van groen naar geel of rood en vallen langzaam maar zeker van de bomen en struiken af. De natuur verandert nu snel, bereidt zich voor op de winter die komen gaat.

In de herfst zouden overal paddenstoelen weer de kop moeten opsteken. Maar niets is minder waar. Dit jaar moet je lang en goed zoeken om er eentje onder de verkleurde bladeren te vinden. Bij de weinige paddenstoelen die er zijn, hier en daar een vliegenzwam, de rode met witte stippen.

Maar op een wandeltocht onlangs, niet in het bos maar in de berm langs de kant van de straat, ontdekte ik ze toch! Een paar vliegenzwammen. Van klein tot groot. Ze stonden er een beetje verlaten bij. Maar dicht in hun buurt iets bijzonders: een waslijntje met mini-kleertjes. Van wie? Wonen er toch kabouters in die vliegenzwam?

Op 15 september is ons bestuur bij elkaar geweest. Enkele dingen die besproken zijn. Een nieuw bestuurslid hebben we nog niet kunnen vinden. We blijven zoeken.

Verder hebben we aandacht geschonken aan ons bestuurslid Fenny. Fenny heeft jarenlang bij Interzorg gewerkt, maar heeft daarvan afscheid genomen. Zij is met wel verdiend pensioen gegaan.

Ook hebben we terug geblikt naar de poffertjeskraam en het draaiorgel op Koningsdag. Een geslaagde activiteit waar de bewoners erg van genoten hebben.

De duo-fiets is ook een agendapunt. De regels voor gebruik zijn vastgesteld. De fiets wordt goed gebruikt. De fiets-brigade en ook andere vrijwilligers, gaan er regelmatig met een bewoner mee op stap. Vaak naar van vroeger herkenbare plekjes. De bewoners fietsen, als het kan, actief mee. Zij vinden deze fietstochtjes prachtig. Onderweg vaak goede gesprekken en mooie herinneringen.

Het meefietsen is niet voor iedere bewoner vanzelfsprekend. Er was behoefte aan een zwenkbaar voetenplankje. Onze Stichting is gevraagd of we dit voor elkaar konden maken. Dat is gebeurd. Dank zij een gulle sponsor is nu een voetenplankje op de fiets gemonteerd.

Wat kunnen we nog meer voor de bewoners doen? Besloten is een uitje voor de bewoners te organiseren. Een bezoek aan de Orchideenhoeve. Als corona het toelaat zal dit op 8 december gebeuren.

De voor 5 november geplande gourmetavond met de bewoners is geweest. Aangeboden door onze Stichting. De stemming zat er al snel goed in. Jan Bakker speelde enthousiast op zijn accordeon. Bekende liedjes die door menig bewoner uit volle borst werden meegezongen.

In de huiskamer en de grote zaal bakten de bewoners er lustig op los. Speklapjes, worstjes, champignons, uitjes; te veel om op te noemen. De sausjes waren voor een deel door een bewoner gemaakt. Heerlijk!

Kippenlevertjes, waar diezelfde bewoner om had gevraagd, konden natuurlijk niet ontbreken. Iedereen liet het zich goed smaken. Na een ijsje en een kopje koffie keerden de bewoners voldaan naar hun kamer terug. Dank aan de vrijwilligers en zorgmedewerkers. Mee door hun hulp was het een gezellige en geslaagde avond.

De december maand staat voor de deur. Een maand met feestelijke en gezellige gebeurtenissen. Sinterklaas, kerst en oud- en nieuw. Ook een moment om terug te blikken naar alles wat er is gebeurd. En hoopvol uit te zien naar het nieuwe jaar.

Er zijn weer verscherpte coronamaatregelen aangekondigd, maar we hopen dat u allemaal deze jaarlijkse hoogtepunten in familiekring kunt vieren.

Als bestuur wensen wij onze bewoners en alle lezers mooie en hartverwarmende feestdagen toe.

Een hartelijke groet, mede namens Fenny, Anneke en Ingrid.

Henk Pranger.