Op het moment dat ik dit schrijf, zijn er voor de komende feestdagen geen versoepelingen van de coronaregels afgekondigd, waarop zo gehoopt werd. Misschien zelfs nog wel zwaardere maatregelen als de besmettingen blijven oplopen. De horeca blijft dicht. Vuurwerk tijdens de jaarwisseling is verboden. We moeten dit jaar Kerst en Oud en Nieuw thuis vieren, in kleine kring. Dit kan ook gezellig zijn, maar is het toch anders. We moeten er maar het beste van maken.

Als u dit leest zijn die dagen achter de rug. Hopelijk hebt u toch fijne dagen gehad en kunnen genieten. Een nieuw jaar ligt voor ons, waarin we, zoals het lijkt, een vaccin hebben en corona onder de knie zullen krijgen. Wij ons weer vrij kunnen bewegen en gaan en staan waar we willen. Namens ons bestuur wens ik u van harte een coronavrij, goed en gezond 2021 toe!

Op 2 december hadden we bestuursvergadering. De eerste zonder onze voorzitter Tieme. Eigenlijk nog niet te bevatten dat Tieme er niet meer is. We hebben bij zijn overlijden stil gestaan en er over gesproken. In dankbaarheid denken we aan hem terug. Aan alles wat hij binnen het bestuur en voor onze bewoners gedaan heeft. En samen met ons voor hen tot stand gebracht heeft. We zullen Tieme niet gauw vergeten en proberen in zijn lijn verder te gaan.

Anneke trakteerde ons op een Sinterklaas lekkernij. Onder het genot van een kop koffie hebben we de lopende zaken besproken. Door corona hebben we het afgelopen jaar minder voor onze bewoners kunnen organiseren. Geen uitstapjes. Ook de jaarlijkse barbecue, waar de bewoners altijd zichtbaar van genoten, kon niet doorgaan. We hadden hen dat graag gegund. Wel hebben we de bewoners nog kunnen verrassen met een smulpakket van de biologische landwinkel Smilande uit Smilde. En kort geleden hebben we hen nog kunnen trakteren op pizza’s van onze plaatselijke pizzaboer Mamma Mia. Dit alles viel in goede smaak.

 

                  

 

Met de feestdagen voor de deur hebben we besloten de bewoners nog een kleine attentie aan te bieden. Een prachtige kalender met foto’s van Smilde en omgeving.

Onze Stichting bestaat al ruim 12 jaar. De Doelstelling is “het bevorderen van het welzijn van de bewoners van Zorgcentrum De Driemaster te Smilde”. De afgelopen jaren hebben we veel kunnen doen en de bewoners op allerlei manieren blij kunnen maken.

Enkele voorbeelden: uitstapjes naar Aqua Zoo, Dierentuin Emmen, Orchideënhoeve Luttelgeest, de Friese Meren, het gevangenismuseum in Veenhuizen en het Veenpark in Barger-Compascuum. Er was een trekker- en tramtocht door Drenthe en een statieportret van het Koningspaar is aangeboden.

Ook kniepertiesiezers en bakplaten, kerstversiering en gourmetstellen. Traditie is zo langzamerhand dat de bewoners elk jaar kunnen genieten van een barbecue en een Drentse koffietafel. En bij het begin van de lente krijgen de bewoners jaarlijks een bloemetje!

Ter gelegenheid van het 20 jarig bestaan van De Driemaster hebben wij een nieuwe duo fiets, met alles erop en eraan, mogen aanbieden. De bewoners en onze enthousiaste fietsbrigade zijn daar erg blij mee. Wij hopen dat zij in 2021 veelvuldig met onze bewoners kunnen rondtoeren. Op foto hieronder ontbreekt Peter van Adrichem.

Dit alles is een greep uit de vele voorbeelden van “welzijnsbevordering” van de bewoners van de Driemaster.

Tot nu toe lukt het aardig om hiervoor geld in te zamelen. Donatiegelden, vrijwillige bijdragen, schenkingen, opbrengsten van acties en bijdragen van bijvoorbeeld het ouderenfonds.

Maar we merken wel dat het steeds moeilijker wordt. Het aantal goede gevers en donateurs loopt terug. Wij willen graag blijven voldoen aan onze doelstelling “het bevorderen van ….” Daarom doen wij een beroep op u om onze bewoners te steunen door donateur van onze Stichting te worden of een gift te doen. Alle beetjes helpen. U kunt dit doen door het invullen van het formulier op deze website. Of op het formulier dat u aantreft in onze informatiefolder. Namens de bewoners alvast onze hartelijke dank.


Als bestuur wensen we dat het u allen goed gaat. En dat we dit jaar alle ruimte en vrijheid zullen krijgen om nog meer aandacht aan het welzijn van onze bewoners te kunnen besteden.

De groeten van ons allemaal, Fenny, Anneke, Ingrid en Henk.