De verrassing van de bewoners van de Driemaster was groot toen op vrijdagmiddag 3 april j.l. plotseling een draaiorgel op het plein voor het gebouw vrolijke muziek stond te spelen.

Op voorstel van de Vrienden van…. werd door de activiteitenafdeling dit draaiorgel besteld. Het was een succes! Als hart onder de riem voor de bewoners die in deze moeilijke coronatijd hun bezoek moeten missen. Dat is super-ingrijpend! En nauwelijks voor te stellen! Prachtig dat nogal wat bewoners naar buiten kwamen in hun rolstoel of scootmobiel om zo de muziek nog beter te kunnen horen. Ook een aantal verzorgenden deinden vrolijk mee op de maat. Het geluid drong ook door tot het Beurtschip want veel bewoners genoten op hun balkons van de klanken.

Een woord van dank aan het adres van de eigenaar van het orgel Chris Spelbrink (van de oliebollen) uit Assen. Hij stelde dit fraaie Duitse concertorgel uit 1910 geheel belangeloos ter beschikking van de Driemaster voor een concert. Nu het in zijn bedrijf wat rustiger is wil Spelbrink graag wat terugdoen voor ‘de ouderen die vroeger mijn klanten waren’. Hij heeft het nog druk. Er staan nog bezoeken aan zorgcentra in o.m. Heerde, Roden en Zuidlaren op het programma. ‘En elke dag komen er nieuwe aanvragen bij!’