27 april. Koningsdag. De dag waarop de verjaardag van koning Willem Alexander in het hele land is gevierd. Wij hebben dat samen met onze bewoners gedaan. Wij hebben hen laten genieten van een koffietafel op z’n Drents. Met kraantjespotten, krentestoete, suikerbrood, fruit en nog meer lekkers. De bediening was in drentse klederdracht. In een ander artikeltje op deze site kunt u er meer over lezen.

Het blijft niet alleen bij deze koffietafel: we gaan nog enkele andere activiteiten voor de bewoners organiseren. 3 dagtochtjes waaruit een keuze gemaakt kan worden.Een dagreisje naar De Ochideeënhoeve in Luttelgeest waar de bezoekers een tropische wereldreis staat te wachten. Naar het Veenpark in Bargercompascuüm, de veengeschiedenis in het grootste museum van Nederland. Of naar de Blokhuispoort, de oude gevangenis in Leeuwarden, met aansluitend een bezoekje aan Sonnema Beerenburg in Bolsward.

Als slot organiseren we nog een barbecue.Voor de bekostiging van deze activiteiten hebben wij een inzamelingsactie gehouden bij voor de ouderen.nl. (www.voordeouderen.nl). Door verkoop van allerlei ter beschikking gestelde spullen is geld ingezameld. U kunt deze actie (nog) vinden op de hiervoor genoemde site. (site – inzamelacties - alle thema’s - uitjes en dagactiviteiten) Ook gulle gevers hebben bedragen gedoneerd. De actie is succesvol geweest. Het uiteindelijke doelbedrag is gehaald met als beloning dat De Stichting voor de ouderen de opbrengst verdubbelt. Hiermee kunnen we de geplande activiteiten voor onze bewoners organiseren. Namens hen alvast hartelijk dank.