‘Onze bewoners hebben weer erg genoten van de heerlijke barbecue’, zei zorgmanager Marjan Klaucke van zorgcentrum De Driemaster in Smilde. En dat was ook zo: het was de bewoners aan te zien dat ze smikkelden en smulden van de hamburgers, speklapjes, spiesjes, worstjes, kip, stokbrood, drankjes en ijsjes. De vleeswaren werden deze keer ook weer geleverd door slagerij de Wolvenberg. Deze slagerij  zorgde ook voor de grote barbecue-oven die op volle sterkte moest produceren!


De feestvreugde werd nog vergroot door de vrolijke klanken van het draaiorgeltje van Joris ten Have. Een aantal bewoners zong uit volle borst mee met de bekende melodieën. Mevrouw Fransen, een van de oudste bewoners zong solo een lied toen het draaiorgel even zweeg. De stemming was opperbest tijdens deze, langzamerhand traditionele barbecue die ook nu weer werd aangeboden door de Stichting Vrienden van de Driemaster.


Er werd flink gegeten (en gedronken). Er was even twijfel of er wel genoeg vlees was. Dat viel mee, gelukkig. Sommige bewoners werden geholpen door vrijwilligers. De schalen met  gebakken vlees waren in een mum van tijd leeg en de bakkers moesten alle zeilen bijzetten om aan de dringende vraag van de bewoners te voldoen. ‘He’j nog een speklappie?’vroeg een bewoner die al 3 van die lekkernijen had gehad. Omdat de ‘speklappies’ op waren moest hij het voorlopig doen met een ‘worsie’. En een ‘borreltie’. ‘Nee, van Rivella wor je niet dronk’n’, antwoordde een bewoonster op de vraag van haar buurvrouw. ‘Ik moet een beetie om mien lijn denk’n’, zei een andere bewoonster. ‘Ik begun morg’n. Geef me moar een hamburger en een speklappie.’ ‘Ik bin stenzat’, zuchtte een bewoner toen hij opstond om naar z’n kamer te gaan..’ Ik heb veul te veul had!’

Kortom: een groot succes weer deze barbecue. Dat succes is mede (en vooral!) te danken aan de organisatoren Yvette en Debora en de vrijwilligers die meededen met de bediening en andere hand- en spandiensten waaronder Marjan Klaucke.