Donderdag 21 juni was het dan zover! Het uitstapje met de bus en de boot stond voor de deur.   

De bus was mooi op tijd en in de Driemaster was het al een gezellige bedoening. De eerste kopjes koffie werden al vroeg geschonken, er heerste een opgewonden stemming!

Het weer leek eerst niet zo mooi, maar het klaarde aardig op en we konden in ieder geval droog in de bus komen.

De chauffeur was een alleraardigste man, die zeer behulpzaam was. Hij heeft er voor gezorgd, dat iedereen vlot en veilig een plekje in de bus bemachtigde.

Na een goede busreis kwamen we aan in Eernewoude. Daar lag een mooi schip ‘Marprinses’ op ons te wachten. De bemanning stond al klaar, zoals je op echte cruiseschepen ook ziet. Een echte ontvangst door de kapitein, purser en de bediening bij het gangboord.

We konden plaatsnemen in een mooie salon, die al opgedekt was voor de lunch. Alles zag er goed verzorgd uit. We waren de enige groep op de boot en hadden het rijk alleen. We hebben genoten van de mooie vergezichten, heldere en soms ook donkere luchten. Het mooie landschap gleed langzaam aan ons voorbij. Dat het hard waaide en soms ook een buitje ons verraste, daar hadden we geen last van, we zaten mooi droog. Een enkeling ging zelfs even buiten kijken.

Vlot na het vertrek werd de goed verzorgde lunch geserveerd. Wij kwamen niets tekort, een heerlijk soepje vooraf en er stonden allerlei broodjes, waaronder het heerlijk Friese suikerbrood, met een ruime sortering aan beleg op tafel.

En maar kletsen, kijken, genieten. Ook vertelde de kapitein regelmatig waar we waren of waar we langs voeren. Al met al een hele fijne belevenis voor alle gasten.

We hebben ruim drieënhalf uur gevaren, de kapitein heeft de hele route gemaakt, dit terwijl we om 12 uur nog niet volgens plan konden vertrekken. Petje af!

Tot onze verrassing kregen we ‘s middags bij de thee ook nog eens een stuk heerlijke oranjekoek.

Tijdens het varen wisselden mensen soms ook van plaats om dan eens met iemand anders te praten het was echt een hele gezellige dag!

De dag vloog om en rond half vier meerden we weer aan in Eernewoude. De bus stond alweer voor ons klaar voor de terugreis. Ook nu verliep het in de bus gaan prima. Er volgde een rustige terugreis, waarbij iedereen nog kon mijmeren over de gezellige dag die men had gehad.

Bij thuiskomst werd iedereen nog getrakteerd op een patatje met kroket of frikadel, met een ijsje als toetje, waarna iedereen moe maar voldaan terug ging naar z’n appartement.

De thuisblijvers zijn niet vergeten. Bij hen is een prachtige schaal met bloemen bezorgd. Op deze manier worden zij op een kleurrijke wijze aan deze dag herinnerd.

Het uitstapje is zeker voor herhaling vatbaar! Wat heeft iedereen het naar zijn zin gehad!

De Stichting Vrienden van De Driemaster heeft deze boottocht aan haar bewoners aangeboden. En een aantal vrijwilligers hebben die dag belangeloos mee geholpen. Zonder die steun en hulp was deze dag niet mogelijk geweest. Van alle bewoners hartelijk dank hiervoor!

Zie in de fotogalerij voor meer foto's.