Het hoogtepunt van onze activiteiten dit jaar: de bazaar op 10 juni! Jarenlang is er geen bezaar geweest. Door inzet en hulp van een aantal vrijwilligers, die veel werk hebben verzet, is het gelukt een bazaar te organiseren. Compleet met een kleine rommel- en boekenmarkt, het rad van avontuur, een loterij en een geluksboom. En niet te vergeten: Kunst of kitsch? Waarbij antiquair, taxateur en eigenaar Henk Sprik van antiekzaak De Pijpenla in Smilde ingebrachte voorwerpen op waarde schatte.
Het weer was prachtig die dag.´s Morgens vroeg verzamelden de vele vrijwilligers zich om te starten met een kop koffie. Daarna werden de kraampjes opgezet, de vele spullen en boeken gesorteerd en netjes uitgestald. Voor Henk Sprik werd een plaatsje gereserveerd, compleet met microfoon.


De geluksboom werd opgetuigd. Het rad van avontuur, dat al een poos niet was gebruikt, draaide gelukkig nog en kreeg een plaatsje in het restaurant. De prijzen werden uitgestald en ook werd er een plaats ingericht voor het financiële gedeelte, compleet met een automatische geldtelmachine.

Na ´s middags nog een patatje te hebben gegeten en de taken te hebben verdeeld, waren we er klaar voor. De bazaar kon beginnen!
Al ruim voor twee uur verzamelden zich de eerste bezoekers, die achter een afzettingslint moesten wachten tot de opening. De opening, zo hadden ze bedacht, moest maar door mij gebeuren, door het doorknippen van dat lint. En zo gebeurde. Precies op tijd werd de bazaar geopend.

Veel mensen waren er opaf gekomen. Schuifelden langs de kraampjes en snuffelden tussen de spullen. Velen gingen met iets naar huis. Anderen deden mee aan de activiteiten, beproefden hun geluk bij de boom of lieten hun meegebrachte spullen taxeren door Henk Sprik.
Bij het rad van avontuur was het een gezellige boel. Het rad ratelde regelmatig rond. Er waren mooie prijzen te winnen. Soms wel 5 prijzen in één ronde. Eén gelukszoeker presteerde het in één ronde alle prijzen binnen te slepen.

Rond vijf uur was het afgelopen. Werd alles opgeruimd en schoongemaakt. De overgebleven spullen werden naar de Koepelkerk gebracht. Die krijgen nog een kans om tijdens de zomermarkt daar, aan de man gebracht te worden.

Aan het eind was er voor iedereen soep met broodjes. Dat hadden de vele vrijwilligers, na al de warme inspanningen die middag, wel verdiend.

De kas was geteld. En iedereen was natuurlijk nieuwsgierig naar de opbrengst. Die was boven verwachting. Mee door veel financiële giften een bedrag van netto € 2.433,50!! Een schitterend resultaat.

Iedere gever van geld of goederen heel erg bedankt. En natuurlijk hulde en dank aan onze vrijwilligers die dit alles mogelijk hebben gemaakt.