Stel je voor dat ze niet bestonden: de kanjers in de zorg. De verzorging, de verpleegkundigen, de stagières, de koks, de schoonmaaksters en al die anderen die in deze roerige coronatijden zich met gevaar voor eigen gezondheid het vuur uit de sloffen lopen om de bewoners de verzorgen en een hart onder de riem te steken.

Het is nu extra druk omdat door de beperkende overheidsmaatregelen de bezoekmogelijkheden sterk zijn ingeperkt er minder handen van vrijwilligers en mantelzorgers zijn. Onze diepe bewondering voor jullie inzet! Veel bewoners zijn angstig en onzeker: hoe lang gaat dit nog duren? Worden we ook besmet door het ellendige coronavirus? En hoe lang blijven de zorgverleners nog overeind?

Als bestuur van de Vrienden van De Driemaster nemen we heel diep ons petje af voor al die zorgers. Houd vol! In Drenthe zeggen we: 'Hol de kop der veur!' Ons hart is niet alleen voor de zorg maar ook voor onze bewoners die hun bezoek, man, vrouw, kinderen, kleinkinderen voorlopig niet kunnen zien. Dat hakt er flink in en zorgt voor verdriet en spanning. Heel veel sterkte!